Prematüre bebekler için hastane bakımının önemi nedir?

prematüre bebek, prematüre bakımı, prematüre beslenmesi

Yenidoğan servislerinde çevrenin düzenlenmesi ile birlikte çocuğun yaşamına yapılacak her türlü müdahale son derece dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise bebeğe fazla dokunmanın rahatsız edici olmasıdır. Unutulmamalıdır ki bu tür bebeklerde bağışıklık sistemi zayıf olduğu için enfeksiyon kapma riski yüksektir.prematüre bebek, prematüre bakımı, prematüre beslenmesi

Erken doğum nedeniyle bazı sistemleri az gelişmiş olduğu için yeni ortama uyum sağlamakta zorlanıyorlar. Bu bebekler küvözlerde, rahim gibi bir ortamda bakılıyor. Kuvöz, bebek için ideal sıcaklığa kadar ısıtır ve ısı kaybını önlemek için doğru nem seviyesini korur. Bebeği dış ortamdan ayrı tutmak, havayı özel filtrelerden geçirerek daha steril bir ortam sağlar. Kuvözde, çocuğa gerektiği gibi düzenlenmiş oksijen verilebilir. Çocuğa minimum gürültü seviyesi ile izole bir ortam sağlanır. Gerekirse küvözün üzerini örtün ve karanlık bir ortam yaratın. Böylece çocuk iyileşene kadar tüm bakım ve tedavisi bu anne karnındaki ortamda çocuğa en az zarar verecek şekilde sağlanır. Bu bebeklerde yoğun bakımda kaldıkları süre boyunca zayıf akciğer gelişimi, solunum durması, sıcaklık sorunları, enfeksiyonlar, beslenme sorunları, kan şekeri düşüklüğü, sarılık, beyin kanaması, kansızlık, kangren bağırsak nedeniyle solunum sıkıntısı çekilebilir, Göz sorunlarına denir. körlüğe yol açabilen prematüre retinopatisi. Bu sorunları tedavi etmenin yolları vardır. Uzun süre yoğun bakımda kalan, bu sorunları başarıyla atlatan, emebilen ve solunum desteğine ihtiyaç duymayan bebekler taburcu edilir.

Prematüre bebekler için evde bakım

Prematüre bebeğin gerekli muayene ve iyileşmelerin ardından hastaneden taburcu olmasına rağmen bakım süreci devam ediyor. Ayrıca evde bir çocuğu ziyaret etmek enfeksiyon riskini arttırır, aile ve yakın çevresi bu konuda anlayışlı ve bilinçli bir tutum sergilemelidir. Bu nedenle bu bebeklere dokunurken el hijyeni çok önemlidir. Bu bebekler çok kalabalık bir ortama yerleştirilmemelidir. Bu arada, bebeği koruyarak aşırıya kaçmamalısınız. Ayrıca çocuğunuzu her zaman içeride tutmanızı önermiyoruz. Özellikle ılıman havalarda onları temiz havaya çıkarmak ve güneşlenmek çok önemlidir. Özellikle hava yoluyla bulaşan enfeksiyon ve respiratuar sinsityal virüs riskini azaltmak açısından, bebeğe dokunmadan önce odayı sık sık havalandırmak, ışık sağlamak ve elleri yıkamak son derece önemlidir. Oyuncaklar odada saklanacaksa; Oyuncakların yıkanabilir, tozsuz ve tiftiksiz olmasına dikkat edilmelidir.

El hijyeni enfeksiyonlarla mücadelede ilk adımdır. Bebeğinize dokunmadan önce altını temizledikten sonra ellerinizi iyice yıkayın.

Ayrıca tırnaklarınızı kısa kesmek ve takı takmamak enfeksiyon açısından mümkün olduğunca önemlidir. Solunum sinsityal virüsüne karşı ilk ayda başlayan rutin aşılar, ilk 5 ay için aylık aşılar, boğmacaya karşı ebeveyn aşısı, çocuğu günlük olarak temiz havaya çıkarmak – bunlar işten çıkarıldıktan sonra ayrılma kriterleridir. Çocuğunuzu aşırı giydirmekten kaçınılmalıdır: “Kendinizi ne kadar rahat hissederseniz hissedin çocuğunuz bir kat daha giydirilmelidir. Çocuğun dokunma duyusunu geliştirmek için eldiven giymemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*