Ortodontist Nedir?

ortodonti tedavisi nasıl yapılır, ortodonti nedir, ortodontinin ilgi alanı

Çene ve dişlerde meydana gelen düzensizliklerle ilgilenen bilim dalına ortodonti denilmektedir. Bu bilim dalı üzerine uzmanlık yapmış olan, tedavi uygulayan, bu amaca yönelik özel muayenehanede çalışan, çalışma sırasında her uzman gibi titizliğe – temizliğe fazlası ile önem veren, hasta sağlığını ve psikolojisini ön planda tutan uzmanlara ise ortodontist denilmektedir. Ortodontistler, hastalarının çene yapılarını, diş düzenlerini, surat simetrilerini ve ağız şekillerini dikkate alarak en doğru teşhis ve tedaviyi uygulamak zorundadırlar. Hastalara karşı oldukça hassas ve dikkatli olmaları da gerekmektedir.ortodonti tedavisi nasıl yapılır, ortodonti nedir, ortodontinin ilgi alanı

Ortodontist Olmak için ne yapmalı?

Ortodontist olmak içinse ilk olarak üniversitelerde yer alan beş yıllık diş hekimliği bölümünü okumak gerekmektedir. Sonrasında kişi, ortodonti alanında doktora yapmalı, uzmanlaşmalıdır. Alanı ile alakalı gerekli çalışmaları tamamlayan kişi, TUS sınavına girmelidir.  Dört yıllık uzmanlık eğitimi ardından sınavı kazanan öğrenciler ortodontist unvanını kazanırlar. Ortodontistler aynı zamanda hastanın psikolojisini de göz önünde bulundurmalı ve insanlara güzel bir gülüş kazandırarak onları mutlu edebilmelidir. Bu nedenle ortodonti alanı psikoloji alanı ile de ilişkilidir. Ortodonti tedavileri uzun sürebilmektedir. Bu zaman zarfında hasta kendisini sosyal yaşamdan soyutlayabilir. Tekrar hastanın günlük yaşamına adapte olabilmesinde uzmana da iş düşmektedir. Bu gibi nedenlerden dolayı hastalar ortodonti uzmanını çok iyi seçmelidir. Tedavi sonrasında yeni bir görünüme sahip olacakları için uzmanın işinde çok iyi olması gerekir. Çok önemli bir konu olduğu için hata kabul edilemez bir durumdur. Ortodontistin hastalara karşı sergiledikleri tavır ve tutumlarda çok önemlidir. Bunların yanı sıra özel muayenelerde yapılan teşhis ve tedavi evresinde hastaların kendilerini iyi hissetmeleri bakımından mekanın düzenli, temiz, rahat ve güven veren bir atmosfere sahip olması da önemlidir. Anlaşılacağı üzere hasta – doktor uyumu her daim tedavi sürecini olumlu yönde etkileyen unsurlardandır.

Bir ortodonti uzmanına düşen görevler oldukça fazladır. Tabi aynı zamanda hastalar için de belirtmemiz gereken bir durum var ise o da uzmanların söylemlerini eksiksiz yerine getirmeleri ve uygulamaları olacaktır. Böylelikle karşılıklı olarak verim alınacaktır. Konu ile alakalı bilgilere http://www.xxx.net/ sitesinden ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*